Prý je to s elektřinou jako s Bohem

14. 02. 2018 21:54:19
Totiž, že je nikdo neviděl, říkají. Někteří lidé tvrdí, že je Bůh opustil, nejspíš si tím omlouvají vlastní nezdary, neřku-li selhání. spíš nezažili situaci, kdy je opustila elektřina na dobu delší než nahození pojistek

Nejspíš nezažili situaci, kdy je opustila elektřina na dobu delší než nahození pojistek po neodborné manipulaci s elektrickým přístrojem.

Že u nás s baráku nepůjde v úterý elektřina od 11 do 13 hodin, jsme díky ceduli na dveřích věděli už dva týdny předem. A někdo z paneláku byl tak šikovný, že tu ceduli vzápětí strhl a vyvěsil ji u schránek na nástěnku, abychom to fakt měli na očích.

Předběžně jsem přijala opatření: žádné praní ani zbytečné otevírání chladničky, televize nepůjde, budu poslouchat rádio na baterky. Ven nepůjdu, neb bych musela po schodech, protože výtah evidentně nepojede. Nezbývalo než dostatečně nabít notebook.

Jupí! Dvě hoďky se budu brouzdat! V jedenáct elektrika fakt klekla, nahodila jsem notebook a postavila na kávu. Zděšeně zírám na obrazovku: PŘIPOJENÍ K INTERNETU NENÍ K DISPOZICI! Okamžitě jsem proklela všechno a všechny, letěla do chodby zkontrolovat tu krabičku. Světélka nesvítila. Zarumplovala jsem zásuvkou. Já blbá! Wifina nemá šťávu. Kruci, alespoň to kafe. Rychlovarná konvice studená. To snad není pravda, uvařila jsem vodu na plynovém sporáku.

Sedím nad kávou a čučím z okna. Mám tu překrásný výhled na Bolevecký rybník. Co budu dělat, když ta pitomá elektrika nejde? Možná bych mohla vyklidit skříně v pokoji, pěkně je vymýt...jenže to bych musela natočit vodu do kbelíku v koupelně a tam nevidím, když se nesvítí. Že bych si kolem vany rozestavěla svíčičky? To nehrozí, Valentýn je až zítra.

Kruci, co mám dělat? Učesat psa? Zrovna tak pěkně spinká. Umýt okno v kuchyni? Svítí sem zrovna slunce. Nebudu napínat P.T. čtenáře, nakonec jsem si vzala k ruce osmisměrku a najednou kuchyni zachvátily známé zvuky. Naskočila lednička, rychlovarná konvice zasyčela.

Přežila jsem dvě hodiny. Black out v poledne.

Holt, už jsme zhýčkaní. Ovšem my na zahradě ve Žluticích taky v chatce neměli elektřinu. A tehdy nám to ani nevadilo, protože jsme s ní nepočítali. Večer jsme seděli u ohně, když se chýlilo ke spaní, zapálili jsme v chatce pár svíček v kalíšcích, těch hřbitovních, než jsme se usalašili, a nakonec to jistila baterka.

A s tím Bohem to bude taky tak. Osobně tomu říkám Vyšší inteligence, ale to je jedno. Je tady, jen nás na chvíli vystaví zkoušce. Najednou jsme celí nesví a nevíme čeho se chytit, když spojení vypadne. Ovšem, nevypadlo trvale a ne všude.

Tentokrát elektřina nešla dvě hodiny na Bolevci, ale v Doubravce, Praze, New Yorku ano. Naštěstí a Bohu díky.

Autor: Jana Mrázková | středa 14.2.2018 21:54 | karma článku: 14.09 | přečteno: 389x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Osobní

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 20.68 | Přečteno: 398 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.91 | Přečteno: 291 |

Jiří Kačír

Recenze hry Baldur's Gate 3 a nových pravidel D&D 5E

Baldurs Gate 3 je RPG hra postavená na pravidlech Dungeons & Dragons, konkrétně na jejich nejnovější verzi 5E. Oproti verzím 3.5 a 4.0, které se používaly někdy od roku 2000 až do teď, se ve verzi 5E provedla spousta změn.

17.3.2024 v 13:41 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 67 | Diskuse

Vlastík Fürst

Dě-da nebo dědek plesnivý

Blíží se jaro a s ním doba, kdy se do ulic vyrojí spousta lehce přioděných slečen a dam. A tak se možná my, co jsme většinově orientovaní, od těch krasavic zase dočkáme nějakého nelichotivého komentáře.

16.3.2024 v 8:30 | Karma článku: 26.76 | Přečteno: 572 | Diskuse

Vlastík Fürst

S Ním jsem silný

David pokračuje ve své písni. Už v ní stihl Stvořiteli říci vše, co ho trápí. Sdílí se s ním o své obavy z toho, že jeho vojsko bez pomoci shůry prohraje. Strach mu ale nahání i mlčení nebes.

8.3.2024 v 19:10 | Karma článku: 12.39 | Přečteno: 211 | Diskuse
Počet článků 199 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 744

Dívám se kolem sebe, ale i zapátrám v bohaté paměti.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...